Chilli Pyré
Chilli Pyré
Spojenie papričiek Habanero a Bhut Jolokia je jednoducho vždy skvelý nápad. Obzvlášť pokiaľ miluješ vysokú pálivosť. Čo toto pyré teda ponúka?
Pálivosť v kombinácii s výnimočnou chuťou
Pokiaľ sa v čili svete trochu orientuješ, určite ti neuniklo, že Habanero dosahuje 350 000 SHU a Bhut Jolokia dokonca 1 000 000 SHU! Potom je asi jasné, že táto špecialita sa nedávkuje naberačkou, ale na špičke noža.
Obe papričky ponúkajú krásne bohatú, sladko-ovocnú chuť. Pokiaľ to ale s dávkovaním preženieš, neucítiš vôbec nič. A to ešte pekne dlho po jedle. Bhut Jolokia si totiž s útokom dáva na čas, ale je to držiak.
Využitie v kuchyni
Na čo sa toto čili pyré hodí? Uf, to by sme tu boli pekne dlho! Možností, kde ho využiť je celý rad. Môžeme začať tým, že toto pyré vylepší akýkoľvek indický alebo mexický pokrm. Pokiaľ sa ale chystáš na prípravu klasického českého gulášu, rozhodne tam pyré nezabudni pridať!
Tiež ho odporúčame použiť pri príprave kuracieho mäsa alebo pri grilovaní. Pokiaľ sa nebojíš pálivosti, toto pyré ťa odmení skvelou chuťou.
Zloženie
čili papričky odrody Habanero (45 %) a Bhut Jolokia (40 %), jedlá soľ (15 %)
Hmotnosť
60 g